Olga Blokhin Murpupit Puumalasta: Matka etsimään aurinkoa -keramiikkasarjakuvanäyttely on esillä Aseman Taidelaiturilla Punkaharjulla 4.6. – 31.8.2023.

Murpupit Puumalasta -sarjakuva sai alkunsa maalauksina vuonna 2017 ja se perustuu tositapahtumiin. Murpupit on lyhenne Murmelista ja Pupusta, ja he ovat sarjakuvan päähahmoja.

”Vuonna 2022 sain idean yhdistää maalauksiani ja keramiikkaa. Niin aloin kääntämään Murpuppeja keramiikkamuotoon luomalla ”yksinäytöksinen näytelmä” -tyyppisiä veistoksia. Esillä oleva Matka etsimään aurinkoa -sarja on uusi ja on luotu Euroopan matkan tapahtumien pohjalta. Murmeli ja Pupu, eli puolisoni ja minä, viettivät 4 kuukautta kiertäen pääosin Pohjois-Espanjaa. Matka kulki kansallispuistojen, vuoristoiden, laaksojen, merien rantojen, pikkukylien ja kaupunkien läpi. Vietimme myös mahtavaa aikaa Undermount -taiteilijaresidenssissä San-Sebastianissa,” – kuvailee Olga Blokh.

Näyttelyssä keramiikkatyöt vievät katsojan matkalle Murpuppien kanssa ympäri kaunista Espanjaa, tutustuttaa uusiin eläinkavereihin sekä elämään taiteilijaresidenssissä.

Mantelilaaksossa Murpupit ihailevat mantelipuita täydessä kukassa ja haistelevat vuorien yli tulevaa kevättä. Korkeilla vuorilla karvakaverit näkevät mitä tapahtuu suljetuilla serpentiiniteillä.

Työskennellessä Undermount -residenssissä Murpupit tapaavat monia kavereita ja tekevät yhteistyötä Chicho-kissan kanssa. Yhdessä ystävät syöttävät kiwejä poneille ja tuoretta patonkia pihan eläimille.

Murpupit myös oppivat koirien tavan nautiskella rantaelämästä. ”Matkalla Katalonian läpi huomasimme paljon Gossos No! -kylttejä, eli Ei koirille!. Baskimaassahan kaikki oli päinvastoin: rannat olivat täynnä koiria täydessä vauhdissa jahtaamassa palloa. Siitä tulikin Gossos Si! -karvajoukkue,” – sanoo taiteilija.

Olga Blokhin Undermount -residenssissä luodut keraamiset veistokset ovat myös nähtävissä Aseman Taidelaiturilla. Esillä oleviin teoksiin kuuluu mm. esineitä puupoltetusta espanjalaisesta terracotasta ja käsinrakennetusta kivitavarasta. Taideteoksia on mm. gallerian ulkotiloissa, mukaan lukien Olga ja Jaakko Blokhin yhteistyössä luotu työ nimeltään Gossos Si!.

Punkaharjulla on nähtävissä Jaakko Blokhin San-Sebastianissa luodut mestarilliset maalaukset. Aseman rakennuksesta löytyy Jaakon Nuutajärvellä puhaltamaa uniikkia lasitaidetta. Työt sisältävät mm. vanhoja italialaisia lasinkäsittelytekniikoita, kuten esim. filigraani, incalmo sekä nauhatekniikkaa. Jaakon töitä on esillä mm. Suomen Lasimuseossa, lukuisissa yritysten sekä yksityisten asiakkaiden kansainvälisissä ja kotimaisissa kokoelmissa.

Näyttely on auki päivittäin 4.6. – 31.8.2023 klo 10-17. Vapaa sisäänpääsy.

Taiteilijat tavattavissa:
La 15.7
Ke 19.7
To 10.8 – Lasipäivä Taidelaiturilla, Taiteen Huutokauppa.
Sekä sopimuksen mukaan.

 

 

Osoite:
Aseman Taidelaituri (Luston asema)
Finlandiantie 58
58450 Punkaharju
https://www.asemantaidelaituri.fi/

 

 

Tutustu myös Kuuma Kylä -näyttelyyn Nuutajärvellä 27.8.2023 asti: https://blochceramics.fi/kuuma-kyla/