Hei! Olen ammattikeraamikko ja keramiikkataiteilija Olga Blokh. Perustin oman Bloch Ceramics -keramiikkastudion Puumalaan vuonna 2020. Suunnittelen, valmistan ja koristelen esineeni käsin alusta loppuun asti.

Luonto on minulle elävä olento, jonka metamorfooseja ihmettelen. Se, miten elämä kiertää ja muuttaa muotoaan luonnossa, on jotain niin suurta ja ihmeellistä, että haluan tutkia sitä mielikuvitukseni ja käsieni kautta.

Valmistan keramiikkaa dreijaamalla, käsinrakentamalla ja valamalla. Haluan sisällyttää esineisiini ripauksen lähiluontoa, jonka vuoksi käytän koristeluun myös paikallista hiekkaa, saunankiukaasta tulevaa puutuhkaa ja luonnonsavea. Lisäksi käytän valmistuksessa järvivettä omasta rannasta, koska studiossani ei ole juoksevaa vettä.

Keramiikan valmistuksessa yhdistyvät fysiikka, kemia ja luonnonvoimien kanssa leikkiminen. Savi on materiaalina haastava ja yllätyksellinen, ja sen kanssa työskentely vaatii aikaa ja sitoutumista. Kotipihassa sijaitseva yksityinen studio tekee saven rytmissä elämisen mahdolliseksi, ja pystyn työstämään sitä juuri oikeassa vaiheessa. Työ on erottamaton osa elämääni. Siksi studioni on yksityinen ja myynti tapahtuu verkkokaupan ja jälleenmyyjien kautta.

Olen pitänyt lukuisia taide- ja keramiikkanäyttelyitä. Näyttelyitä on ollut mm. Porin Asuntomessuilla 2018 ja Mikkeli Art & Design Weekendissä 2020 ja 2021. Keväällä 2021 kaksi teostani valittiin mukaan yhdysvaltalaiseen kansainväliseen The Personal Universal -keramiikkanäyttelyyn. Vuosina 2021-2022 olen mukana Craft Hub EU -residenssiohjelmassa. Vuonna 2022 toimin DeSavo Ry:n sekä Puumalan Taideyhdistyksen hallituksen jäsenenä.

Tervetuloa ostoksille Bloch Ceramics -verkkokauppaan!

 

Bloch Ceramics -keramiikkastudio sai investointitukea Leader Group Veej’jakaja:lta v. 2022.
Yritys sai tukea yhteensä 2 303,96 €, josta EU:n osuus on 967,66 €, koneisiin, laitteisiin, kalustoon sekä aineettomiin investointeihin, kuten verkkosivujen ja -kaupan luomiseen.

 

     

Jälleenmyyjät:

Helsinki:
Momono Helsinki, Yrjönkatu 1, 00120 Helsinki
Taidekäsityömyymälä Artisaani Ry, verkkokauppa
Antiikkiliike Ritva Blomquist, Pieni Roobertinkatu 5, 00130 Helsinki

Puumala:
Sahanlahti, Lietvedentie 830, 52200 Puumala
Lasiruusu, Niementie 1, 52200 Puumala: Wenno-magneetteja
Puumala Shop, Kunnantalo, Keskustie 14, 52200 Puumala
Kahvila Kuittinen, Keskustie 13, 52200 Puumala: Murpupit Puumalasta -printtejä
Boutique Ruusunen, Keskustie 19, 52200 Puumala: kukkaruukkuja ja maljakoita

Tilaustyö ja yrityslahjat:
Yhteistyöterveiset: olgabloch.ceramics@gmail.com